23948sdkhjf

Stor restaurantkæde kvitter legetøjet

Fra den 30. september er det endeligt slut med legetøj, når man bestiller en børnemenu hos Sunset Boulevard. Den danske restaurantkæde vinker, som den første af de store fastfood-kæder i Danmark, farvel til traditionen. I stedet vil Sunset Boulevard plante træer i danske folkeskove.

Fastfood-branchen bliver ofte betegnet som en af de største distributører af legetøj på verdensplan. Fælles for legetøjet, der bliver uddelt sammen med børnemenuerne, er, at det sjældent holder særligt længe, og ender i affaldsspanden efter ganske kort tid.

Nu siger den danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard fuldt stop for plastikdimser, papirmøller og andet legetøj på børnemenuen.

- Som en af Danmarks største fastfoodkæder føler vi, at vi har et ansvar for den planet, vi efterlader. Og selvom børnene er glade for legesagerne, er det også for langt størstedelens vedkommende noget helt unødvendigt pap og plastik. Derfor er de sidste stykker legetøj langet over disken i Sunset Boulevard, siger Jens Broch, adm. direktør i Sunset Boulevard.

65 fodboldbaner folkeskov

I stedet bidrager Sunset Boulevards gæster fremover til etablering af folkeskove, når de køber en børnemenu i restauranterne.

Læs også: Burgeren fejrer 40 års jubilæum i Danmark

- Allerede det første år forventer vi at plante 150.000 træer. Det svarer til ca. 65 fodboldbaner folkeskov. Og selv om det ikke er det samme, som at få endnu et stykke legetøj, håber vi, at det kan være med til at gøre en lille forskel for det samfund, vi er en del af, siger Jens Broch.

Sunset Boulevard har siden 2018 arbejdet på at styrke bæredygtighed og mindske restaurantkædens aftryk skridt for skridt.

Det har blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne spiser deres måltid i restauranterne.

Sunset Boulevard er Danmarks største danskejede fastfood-kæde. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996. I dag har er der 43 Sunset Boulevard-restauranter spredt udover hele Danmark samt en enkelt på Færøerne.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094