23948sdkhjf

Kapitalfond køber sig ind i Vega Sea

Omsætningen skal fordobles fra de nuværende 600 mio. kr. årligt, lyder ambitionen fra de nye investorer.
Maj Invest – tidligere kendt som LD Invest – har købt sig ind i Esbjerg-virksomheden Vega Sea, som forarbejder røget laks.

- Vi ser et stort fremtidigt potentiale i virksomheden. Det gælder både for virksomheden og for det marked, den er på, siger Erik Holm, der er leder af Maj Invest, til Børsen.

Ambitionen er at fordoble omsætningen fra de nuværende 600 mio. kr. i løbet af fem år.

Mange små aktører
Maj Invest køber 45 procent af aktierne, mens majoriteten fortsat tilhører Roald Vedelgart og Kent Jensen, som hver stiftede de to firmaer, som i 2004 blev til Vega Sea ved en fusion.

Esbjerg-firmaet sidder i dag på 2 procent af det europæiske marked for røget laks, og bortset fra polske Morpol (24 procent), er markedet opdelt mellem mange mindre aktører.

- Markedet er meget fragmenteret med en enkelt større aktør. Der er gode muligheder for at købe op, men vi regner også med, at Vega bliver så effektivt, at den kan vokse pænt organisk, siger Erik Holm.

Han vurderer, at markedet vokser med tre procent om året og at Vega Sea – ved hjælp af erobring af markedsandele og mulige opkøb – derfor kan realisere en omsætning på et stykke over 1 mia. kr. over en femårig periode.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094