23948sdkhjf

Ny fødevareklynge glæder sig over at få millioner fra staten

Food & Bio Cluster Denmark, der blev en realitet tidligere på året, er blandt de 14 nationale klynger, som Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har udpeget og bevilget penge til. Og det vil i høj grad gavne Danmarks i forvejen stærke position inden for fødevarer og bioressourcer, fastslår Food & Bio Cluster Denmarks formand, Lars Dalsgaard.

- Med denne bevilling har Food & Bio Cluster Denmark nu mulighed for at cementere Danmarks styrkeposition inden for fødevarer og bioressourcer på globalt plan. Det er en opgave, som vi har set frem til at tage fat på. For at bevare vores stærke position skal vi have viden ud at arbejde i virksomheder på en hurtig og effektiv måde.

- Grundlaget for dette er, at samarbejdet mellem forskere, virksomheder og offentlige aktører styrkes med innovation på verdensplan for øje, siger Lars Dalsgaard, der også er Senior Vice President i Arla Foods.

De 14 nye klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder på hver deres område, får en årlig bevilling på 80 millioner kroner til deling.

Food & Bio Cluster Denmark er en fusion mellem Danish Food Cluster, Nordjysk Fødevareerhverv, Videncenter for Fødevareudvikling og Agro Business Park.

- Med den nye bevilling i hånden står vi godt rustet til at sætte yderligere gang i aktiviteterne for klyngen til gavn for medlemmerne og den samlede branche. Vi er allerede 37 motiverede medarbejdere, der er i gang med skubbe til udviklingen i klyngen, siger Lars Visbech Sørensen, der er direktør for Food & Bio Cluster Denmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078