23948sdkhjf

DI: Endnu et år i konkursernes tegn

Svækkede lånemuligheder, manglende vækst og ingen umiddelbar udsigt til en opblødning af krisen er tendenser, som fortsat vil gøre sig gældende i 2012, forventer DI.
I hele 2011 har antallet af konkurser ligget på et højt niveau. Offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december var 434 konkurser mod 475 måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

I faktiske tal var der 475 konkurser i december mod 631 måneden før, og umiddelbart tyder det ikke på, at konkursantallet vil falde foreløbigt.

Spørgsmålet er, hvor slemt det bliver
Hos DI peger økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard på, at bankernes kraftige opstramning i kreditgivningen og myndighedernes øgede solvenskrav har svækket virksomhedernes lånemuligheder:

- Mange virksomheder har det i forvejen rigtigt svært på grund af krisen, og når kreditvilkårene strammes markant, kan det give virksomhederne det sidste skub ud over kanten og over i konkursstatistikken, forklarer han ifølge di.dk.

Nikolaj Pilgaard forventer dermed også, at 2012 bliver et hårdt år for virksomhederne med lige så mange konkurser:

- Vi ser nemlig ingen sikre tegn på en løsning af gældskrisen, lempelser i finansieringssituationen eller en høj vækst. Så spørgsmålet er bare, hvor slemt det bliver, slår Nikolaj Pilgaard fast.

Bedring i byggeriet
2011 gik særligt hårdt ud over handelssektoren, som fortsat ligger højt i antallet af konkurser med ca. 100 konkurser om måneden.

Derimod er det gået noget bedre for bygge- og anlægssektoren, hvor antallet af konkurser nu næsten kun er det halve i forhold til i midten af 2010.

Sidste år gik det også rigtigt hårdt ud over finansiering og forsikringssektoren, hvor antallet af konkurser ved årets udgang næsten er tredoblet siden starten af 2011.

- Dermed ligger antallet af konkurser på det højeste niveau nogensinde for denne sektor, konstaterer DI’s økonomiske konsulent.

Kilde: DI

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131