23948sdkhjf

Kina åbner for danske fødevareproducenter

PLMA messen blev afholdt fra den 7. til den 9. december 2011 i Shanghai, og for første gang var der deltagelse af danske fødevareproducenter på messen.
Flere af deltagerne var indledningsvis skeptiske over, hvilke muligheder der fandtes i Kina, men efter messens første dag var overstået, var der en positiv stemning blandt deltagerne.

Store internationale detailkæder som Metro, Carrefour, Tesco m.fl. var forbi den danske fællesstand, hvor de udtrykte stor interesse for de danske produkter.

- Vi var meget overraskede over den store interesse for vores produkter og forventer, at det kinesiske marked i fremtiden bliver attraktivt for os, siger salgsdirektør Claus Olsen fra Mette Munk A/S.

Vigtigt med den rette partner
Fra de danske deltagere understreges det, at både tålmodighed og et grundigt forarbejde er vigtigt, hvis man vil have succes på det attraktive kinesiske marked.

- Som dansk producent er det en absolut nødvendighed at få den rigtige samarbejdspartner identificeret, siger administrerende direktør Helle Reinevald fra honningproducenten Jakobsens A/S, og fortsætter:

- Vi fik flere rigtig lovende kontakter på PLMA i Shanghai, som vi skal arbejde videre med når vi kommer hjem.

Kom i gang – nu!
Succesen har fået projektets koordinator, Food from Denmark A/S, til at planlægge et nyt eksportprojekt i Kina i 2012.

- Flere danske fødevareproducenter har allerede nu indikeret de er interesseret i at deltage i projektet i 2012 og ud fra de mange kontakter deltagerne fik på messen vil vi gennemføre et nyt projekt i efterår 2012. Vi vil i det kommende projekt sætte ekstra tid af til match making (møder) mellem de danske producenter og kinesiske importører samtidig med at vi fokuserer på at skabe en god messeoplevelse for de enkelte deltagere i projektet, siger salgsdirektør Karsten Nielsen fra Food From Denmark.

Tiden er nemlig ikke til at vente:

- Vil man i fremtiden være repræsenteret på det kinesiske marked, skal man starte nu. Det er ikke nogen nem opgave, og det er en langsigtet investering med stort potentiale, siger Karsten Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066