23948sdkhjf

Iværksættere får millioner til at lave fødevarer af kaffegrums

Iværksættervirksomheden Kaffe Bueno med adresse i Søborg har fået tilført 8,2 millioner kroner fra fire investorer.

Pengene skal blandt andet gå til at produktudvikle virksomhedens kaffemel og til at udvikle nye produkter, der alle tager udgangspunkt i kaffegrums.

- Vi planlægger at lancere både nye fødevarer og funktionelle og kosmetiske ingredienser på markedet i 2021 og 2022. Og vi vil opskalere produktionen af eksisterende ingredienser for at imødekomme den voksende efterspørgsel, konstaterer Kaffe Bueno i en pressemeddelelse.

Benedicte Lindvold, der står for virksomhedens pr og kommunikation, oplyser til Food Supply, at det indtil videre er hemmeligt, præcis hvilke produkter der er på vej. Men det handler om tilsætningsingredienser og funktionelle fødevareingredienser, alt sammen fra genanvendt kaffegrums, lader hun forstå.

50 ton kaffegrums næste år

Kaffe Bueno ender ifølge Benedicte Lindvold i år med at modtage 10 ton kaffegrums, og næste år vil der formentlig være tale om 50 ton. Grumset får virksomheden fra københavnske caféer og fra Alfa Laval Innovation House i Søborg, hvor Kaffe Bueno selv holder til sammen med en lang række andre iværksættere.

Kaffegrumset bliver p.t. brugt til dels en hudplejeolie, dels en kosmetisk peeling-ingrediens og dels det nærende mel med navnet Kafflour.

Kaffe Bueno ønsker ikke at oplyse, hvor stor en del Kafflour udgør af virksomhedens omsætning. Men det bliver allerede nu solgt til blandt andet bagere og kantiner.

- Det har en nødde-/chokoladeagtig smag, og nogen synes, det har en lille snert af kaffe. 

- Man skal ikke bruge det som det eneste mel, når man bager, for så bliver brødet meget kompakt. Men bruger man for eksempel fuldkornsmel og så supplerer med op til 35 procent kaffemel, får man et sundere produkt, konstaterer Benedicte Lindvold.

Ud over de tre stiftere er hun indtil videre virksomhedens eneste ansatte.

Sundhedspotentiale

Netop sundhed er sammen med bæredygtighed hele ideen bag Kaffe Bueno, der blev stiftet af de tre colombianske iværksættere Juan Medina, Camilo Fernandez og Alejandro Franco i København i 2016.

De har en mission om at realisere kaffes sundhedspotentiale.

- Når vi brygger en kop kaffe, ender mindre end 1 procent af kaffes sundhedsfremmende
egenskaber i koppen. De resterende 99 procent forbliver intakte i kaffegrumset, som normalt ender på en losseplads eller brændes til produktion af biobrændsel, konstaterer direktør Juan Medina.

- Kaffe er fantastisk. Når man er opvokset i Colombia, er kaffe så meget mere end en drikkevare. Vi bruger det til alt: Sår, hudpleje, desserter og så videre, påpeger han.

Den nye kapitalindsprøjtning på 8,2 millioner kroner kommer fra Vækstfonden i Danmark, den irske accelerator The Yield Lab, en anonym, dansk business angel og den finske Paulig Group, der står bag blandt andet tex mex-brandet Santa Maria.

- Med denne investering kan vi virkelig skifte gear og skalere produktionen for at imødekomme kundekrav og fremskynde udviklingen af vores næste bølge af produkter, fastslår Juan Medina.

Tidligere har Kaffe Bueno modtaget godt 2,5 millioner kroner fra blandt andre Innovationsfonden, Spring Nordic og Miljø- og Fødevareministret.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109