23948sdkhjf

Danone vildleder forbrugerne

Den internationale mejerigigant forherliger ulovligt egne produkter og har nu for femte gang fået en bøde fra Fødevarestyrelsen.
Det er ikke lovligt at anprise yoghurten Actimel for at have en positiv virkning på eksempelvis kræft, autisme, betændelse, mundsygdom¬me, allergi, højt blodtryk og højt kolesteroltal.

Det fastslår Fødevarestyrelsen, som nu har tildelt Danone-koncernen, der står bag, sin hårdeste kritik og en bøde på 10.000 kr.

- Danone har givet indtryk af, at deres produkter har helbredende virkning på kræft og andre sygdomme. Sådanne sygdomsanprisninger er lodret forbudte, for de kan medvirke til, at folk, herunder syge, får et stort og overdrevet forbrug af en bestemt fødevare. Jeg siger det igen: Lovgivningen er tindrende klar: Sygdomsanprisninger er strengt forbudte, siger Fødevarestyrelsens fødevarechef, Bjørn Wirlander, til 24timer.

”Det er trist”
Ifølge de danske myndigheder har Danone aldrig ført bevis for, at den probiotika, yoghurten indeholder, skulle have de påståede gavnlige effekter. Og selv hvis det er tilfældet, må Danone ikke markedsføre sig med det.

Bøden på 10.000 kroner skal stilles op mod en koncern, der årligt omsætter for 130 mia. kr. Det får foreningen Aktive Forbrugere til at kritisere forløbet.

- Det er mig totalt ubegribeligt, at det fortsætter. Danone har haft en lang, lang række sager, som både myndighederne og vi hos Aktive Forbrugere har taget op. Det her er trist, og det er svært at tro på, at det ikke er bevidst, at Danone vildleder, siger kampagneleder Klaus Melvin Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175