23948sdkhjf

Palmeolie i fødevarer: Ny alliance er på vej

Danske fødevareproducenter, der bruger palmeolie i produktionen, bør udelukkende bruge ansvarligt produceret palmeolie. Det sker allerede i vid udstrækning, men der er stadig plads til forbedring - også hos eksempelvis kosmetik- og hygiejneindustrien, konstaterer Dansk Initiativ for Etisk Handel, DIEH.

Derfor er en ny alliance med navnet Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie nu på vej. Den skal i et forpligtende samarbejde arbejde for, at al palmeolie, der importeres og anvendes i Danmark, bliver produceret ansvarligt og afskovningsfrit.

Tovholder på projektet er Dansk Initiativ for Etisk Handel, som oplyser, at der årligt importeres cirka 250.000 ton palmeolie til Danmark. Deraf bruges i omegnen af 170.000 ton i fødevarer.

Den nye alliance holder et online lanceringsmøde 12. november, og den officielle lancering sker efter planen hurtigt derefter.

- Alliancen vil hjælpe danske virksomheder og gøre arbejdet med at sikre ansvarlig palmeolie nemmere, blandt andet gennem erfaringsudveksling, viden, fælles kommunikation, workshops og udvikling af fælles værktøjer, nævner Dansk Initiativ for Etisk Handel.

Lanceringsmødet er åbent for alle, der arbejder med og interesserer sig for ansvarlig produktion af palmeolie.

Mere information og et link til tilmelding kan findes her: Palmeolie
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079