23948sdkhjf

Fyrede alle ansatte: Dansk restaurantkæde i fare for at kollapse

De landsdækkende restaurant- og cafékæder Dalle Valle og Café A, der er stiftet og ejet af Susli Mustafa Bayram, er i knæ.

Tidligere på året gik det ene af to moderselskaber for de dengang landsdækkende kæder konkurs og trak 13 caféer med sig i faldet.

Nu vil yderligere tre cafeer ”med al sandsynlighed gå konkurs.” Det skriver ledelsen i regnskabet for det andet fortsat aktive moderselskab, Musavvir Holding, ifølge Finans.

Ifølge ledelsen har de tre caféer gæld til det selskab, som tidligere på året gik konkurs. Når konkursbehandlingen afsluttes, forventes hele eller dele af gælden indkrævet. I så fald er de tre caféer i overhængende fare for at blive begæret konkurs.

Hele kæden vakler

Revisoren i Musavvir Holding rejser desuden tvivl om det økonomiske grundlag under hele cafékæden. Likviditeten i moderselskabet er særdeles presset med et underskud i 2019 på 17 mio. kr. og en negativ egenkapital på 10 mio. kr.

Derfor er der risiko for, at hele den resterende del af Dalle Valle og Café A krakker.

I slutningen af marts valgte Dalle Valle og Café A at fyre samtlige sine medarbejdere – cirka 300 af slagsen. Det skete som en konsekvens af coronapandemien, der havde lukket samtlige af kædernes restauranter.

- Det er korrekt, at Dalle Valle og Café A ikke har nogen ansatte lige nu. Det er en forfærdelig situation for alle, sagde bestyrelsesformand Niels Rønnebech dengang til BT.

Dalle Valle og Café A er to restaurant- og cafékæder, der slår sig op på at tilbyde mad og drikke til overkommelige priser. Indtil for et halvt år siden var de to kæder repræsenteret over det meste af Danmark med næsten 30 afdelinger.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093