23948sdkhjf

Lactalis: Arla dominerer markedet

Trods opkøbet af svenske Skånemejerierne har Lactalis ingen planer om at bekrige Arla på det danske mejeris egen hjemmebane.
Mandag accepterede Skånemejerierne købstilbuddet fra Lactalis, som dermed tager et stort skridt ind på det skandinaviske marked.

Og selv om det franske mejeri – der årligt omsætter for 112 mia. kr. og har 52.000 ansatte – er lidt af en sværvægter, er Lactalis ikke klar til at gå i ringen mod Arla på andelsmejeriets egen hjemmebane.

- Vi er ikke ude efter at købe Arla. De dominerer markedet. Vi bliver små ved siden af dem i Skandinavien. Vi må se, hvordan vi udvikler os med vores egne produkter, siger pressetalsmand Michel Nalet til LandbrugsAvisen.

Læs også: Mejerigigant er nu en realitet

Han kalder det for en tilfældighed, at det netop var i Skandinavien, at muligheden for et opkøb bød sig. Opkøbet af Skånemejerierne er derfor udtryk for en global strategi snarere end en regional satsning.

- Der er ikke så mange virksomheder i Skandinavien med den størrelse, og så er det også et spørgsmål om, hvad der er muligt, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109