23948sdkhjf

Corona-krise rammer midtjysk kartoffelmelsproducent

Coronakrisen skaber en overproduktion af kartoffelmel, som rammer Karup Kartoffelmelsfabrik på bundlinjen.

Når færre mennesker spiser ude, falder det samlede forbrug af pommes frites. Og det er i sidste ende med til at sænke priserne på kartoffelmel, hvilket rammer landets største producent af kartoffelmel, som eksporterer op mod 95 procent af produktionen til knap 90 lande.

- Vi mærker coronakrisen på afsætningen, da spisesteder over hele verden er ramt, hvilket har givet et fald i forbruget af pommes frites, som jo laves af kartofler, med 75 procent disse steder. Det betyder, at kartoflerne i stedet er kørt over til vores industri, hvilket giver en overproduktion af kartoffelmel, siger direktør Vagn Larsen til Midtjyllands Avis.

Rekordresultat sidste år

Han kan ikke sætte præcise tal på, hvordan situationen påvirker Karup Kartoffelmelsfabrik. Da selskabet i april offentliggjorde regnskabstal for 2019/20-regnskabet, var det med en omsætning på 532 mio. kroner og et rekordhøjt overskud på 281 mio. kroner.

Karup Kartoffelmelsfabrik laver 70 tons kartoffelmel i timen på produktionsanlægget på Engholmvej i Karup tæt på Midtjyllands lufthavn.

Selskabet har cirka 400 andelshavere, som også selv har bidraget til den øgede produktion. Høsten har således været mere udbytterig i år end sidste år, fortæller Vagn Larsen, som også glæder sig over, at kartoflerne i år er af fin kvalitet med et højt stivelsesindhold.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078