23948sdkhjf

SALA nedlægger sig selv

Når de 18 mejerier i Mejeribrugets Arbejdsgiverorganisation efter alt at dømme flytter til DI, bliver det starten på enden for SALA.
Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgivere (SALA) synger efter alt at dømme på sidste vers i det, der er organisationens 65. leveår.

Det sker, fordi Mejeribrugets Arbejdsgiverorganisation (MA) med virkning fra årets tredje kvartal melder sig ind i DI. Dermed står kun maskinhandlerne tilbage i SALA, som i de senere år er blevet drænet for medlemmer.

- Som formand for Mejeribrugets Arbejdsgiverforening er jeg glad for den rammeaftale, der er indgået med DI. Den sikrer, at mejeribruget kan nyde godt af styrken i et større fællesskab, også set i lyset af den fremadskridende internationalisering. Aftalen sikrer samtidig en platform for det gode og tætte samarbejde og samspil mellem parterne i mejeriindustrien, som har kendetegnet mejeriområdet hidtil, og som vi satser på at fortsætte, udtaler formanden for Mejeribruget Arbejdsgiverforening, gårdejer Pejter Søndergaard, der i øvrigt også er formand for SALA.

Et rygstød
Han kalder beslutningen for vemodig men logisk, al den stund at SALA har mistet tyngde i kraft med, at medlemmerne er forsvundet.

Hos DI ser man frem til at byde de nye medlemmer velkommen.

- Jeg er godt tilfreds med, at Mejeribrugets Arbejdsgiverforening har valgt at blive en del af DI. Det betyder, at vi nu kan samle fødevareindustrien i DI, idet vi allerede er arbejdsgiverforening for væsentlige dele af denne industri. Det giver DI et endnu bedre rygstød i vores arbejde med at forbedre konkurrencevilkårene for fødevareerhvervet, som har rigtig stor betydning for dansk eksport og beskæftigelse, siger adm. direktør Karsten Dybvad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098