23948sdkhjf

Ocean Prawns køber 105 år gammel fabrik og afviser spekulationer

Den bornholmske fiskekoncern Ocean Prawns, der ejer nogle af verdens største og mest moderne trawlere til fiskeri efter primært rejer, er gået på opkøb.

Virksomheden har slået kløerne i den over 100 år gamle Bornholms Konservesfabrik, der lukkede i 2019 og bagefter blev sat til salg. Det skriver TV 2 Bornholm.

- Vi overtager fabrikken fra den 1. januar. Lige nu er vi i gang med forhandlinger med eventuelle udlejere, men mere kan vi ikke afsløre lige nu, siger Daniel Barslund Jensen, direktør i Ocean Prawns A/S.

Han afviser desuden spekulationer om, at bygningen er købt med henblik på at flytte Bornholms Mosteri, som Barslund-familien også ejer, til Nexø.

Bornholms Konservesfabrik blev grundlagt på Nexø Havn i 1915, men lukkede sidste år efter lang tids økonomiske udfordringer.

Alt udstyret fra fabrikken blev efterfølgende transporteret til Frederikshavn-virksomheden "Amanda", der er fortsat med at producere de samme produkter under samme varemærke.

Den nye ejer, Ocean Prawns, har rødder tilbage til 1976, da Kristian Barslund Jensen sammen med en kompagnon købte sin første rejetrawler.

Han har siden skabt en milliardformue på virksomheden og overdrog tidligere i år 99 pct. af livsværket til sine to sønner, Martin Barslund Juel Jensen og Daniel Barslund.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079