23948sdkhjf

Danish Crown-eksport til Kina fra landets største slagteri suspenderet

Eksporten af svinekød til Kina fra Danish Crowns slagteri i Horsens er sat på hold. Slagterikoncernen kalder det en frivillig suspendering.

Der er igen kinesisk opmærksomhed rettet mod Danish Crowns slagteri i Horsens, og eksporten til Kina fra koncernens største slagteri er for nuværende suspenderet.

Det skriver AgriWatch

Både Fødevarestyrelsen og Danish Crown bekræfter suspenderingen.

- Fødevarestyrelsen kan bekræfte, at der for nuværende er lukket ned for eksport til Kina fra Danish Crown i Horsens, skriver styrelsen i et svar til AgriWatch.

Ifølge pressechefen hos Danish Crown, Jens Hansen, er der tale om en frivillig suspendering fra slagteriets side.

- Det er rigtigt, at vi i øjeblikket er afskåret fra at eksportere fra Horsens, men vi arbejder benhårdt på at komme i gang igen så hurtigt som muligt, siger Jens Hansen.

De kinesiske myndigheder har angiveligt have sat spørgsmålstegn ved håndteringen af to coronasmittetilfælde i Horsens tidligt i oktober, og på baggrund heraf er der lukket midlertidigt ned for eksporten.

- Det er tilfælde, som ligger et stykke tid tilbage, og der har været en længere dialog om eksporten i den forbindelse. Derfor valgte vi efter dialog med myndigheder at suspendere eksporten, indtil vi har afklaret de ting, som der er sat spørgsmålstegn ved, siger Jens Hansen.

Danish Crowns slagteri i Horsens er landets største med ca 1300 ansatte. Slagteriet slagter omkring 100.000 svin per uge.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109