23948sdkhjf

L&F overtager ’6-om-dagen’-partnerskab

Frugt- og grønt-kampagnen og partnerskabet ’6 om dagen’ er efter 12 år under myndighedernes vinger overdraget til Landbrug & Fødevarer.
Danskerne har skruet pænt op for indtaget af frugt de seneste ti år. En del af æren må tilskrives ’6-om-dagen’-partnerskabet og kampagnen, som mange måske vil huske for en mand og kvinde i hed omfavnelse, udformet kreativt af kartofler, gulerødder og andet frugt og grønt.

Nu giver Fødevarestyrelsen rettighederne til’6-om-dagen videre til erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, og ophæver formelt partnerskabet bag.

I Landbrug & Fødevarer ser man frem til at drive’6-om-dagen’ videre, særligt fordi budskabet om at spise seks stykker frugt og grønt om dagen kun delvist er trængt igennem til danskerne.

- Vi er meget glade for at overtage så spændende et navn som seks om dagen. Vi er i gang med at planlægge de konkrete aktiviteter, men vi har en ambition om at sætte fokus på grøntsagerne, da det stadig kniber lidt for danskerne at få nok af dem, siger konsulent Line Damsgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Det skal dog ske under hensyntagen til, at frugt-indtaget opretholdes på det nuværende niveau.

Viden til fri afbenyttelse
Først og fremmest ønsker Landbrug & Fødevarer at den gode information og viden fra 12-års arbejde bliver synlig. Det betyder kommunikation via en lang række af Landbrug & Fødevarers hjemmesider – fx voresmad.dk m.fl. - med fokus på kost. Derudover skal der udvikles aktiviteter og så forpligter overdragelsen organisationen til vedvarende at holde fokus på det grønne.

- Vi ser det som en opgave at holde fokus på frugt og grønt, når der sættes undersøgelser i gang, når der tales kostråd og i det hele taget sikre det grønne den naturlige plads, som det bør have i en sund kost, siger konsulent Line Damsgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Formelt er det Forskningsforeningen Frugt, Grønt og Kartofler, der overtager '6-om-dagen'. Foreningen har givet opgaven videre til Landbrug & Fødevarer, hvor man har besluttet, at der vil ikke blive oprettet et nyt '6-om-dagen' partnerskab, men flere af de tidligere partnere vil fremover blive indbudt til samarbejde omkring aktiviteter. I Landbrug & Fødevarer vil man prioritere kommunikation med NGO’er, myndigheder og forbrugerne højt.

Ifølge de seneste kostundersøgelser spiste danskerne i gennemsnit knap tre stykker frugt og ca. 1,5 portion grøntsager om dagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081