23948sdkhjf

Carlsberg har opsagt de sidste ølkuske

Siden J. C. Jacobsen grundlagde Carlsberg for 173 år siden, har hestevogne trillet øl ud til folket. I alle årene har man kunnet møde de prustende, bredbagede muskelbundter i de københavnske gader.

Men nu kan det måske være slut. Carlsbergs to sidste kuske har modtaget en varslet opsigelse., bekræfter pressechef Kasper Elbjørn over for TV 2 Lorry.

Bryggerhestenes stald ligger i den helt gamle del af Carlsberg Byen i Valby. En bydel, som i disse år gennemgår en massiv forandring. Og nu er turen kommet til hestestalden. Den skal dog blot renoveres, og imens skal hestene omplaceres.

Derfor havde Carlsberg i første omgang planer om at opsige de to kuske, der til daglig håndterer alt arbejde med de fire heste, som øl-giganten har tilbage.

- Vi ved endnu ikke, hvor hestene skal flyttes hen. Men vi arbejder med flere forskellige modeller. Og nu arbejder vi også på, at kuskene kan følge med hestene, siger Kasper Elbjørn til TV 2 Lorry.

Det betyder altså, at Carlsberg er kommet på andre tanker efter den varslede fyring og nu vil beholde kuskene, konstaterer tv-stationen.

- Meget forkælede

- Jeg tror godt, jeg kan sige, at hestene er meget forkælede. Det er også derfor, vi ikke synes, de skal blive stående under ombygningen. Det ville simpelthen være synd for dem, siger pressechefen.

Tilbage i 1920'erne havde Carlsberg næsten 200 heste, der leverede øl til værtshuse og forretninger. Og det gør de sidste fire heste stadig, dog mest til særlige lejligheder.

De to ølkuske, der nu forhåbentlig får lov til at beholde deres job hos Carlsberg, har begge været ansat i mange år. Det er et fuldtidsjob at være ølkusk hos bryggeriet. Når de ikke kører rundt med hestevognene, foregår deres arbejde i staldene.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109