23948sdkhjf

Lundsøe solgt til amerikanere - gør klar til store udvidelser

Lundsøe Køl & Frys, der håndterer kolde fødevarer for en lang række danske producenter, er blevet opkøbt af verdens største kølehusvirksomhed, amerikanske Lineage Logistics.

Sælgeren er hovedsageligt Søren Søe-Larsen, der stiftede Lundsøe Køl & Frys i 2001 og siden har udvidet over flere omgange, så der nu er 17.000 pallepladser fordelt på fem jyske lokationer. Han har solgt sine 76 procent af virksomheden, mens to passive medinvestorer har afhændet de resterende 24 procent.

Søren Søe-Larsen oplyser til Food Supply, at salget ikke berører hverken kunder eller medarbejdere: Alle de cirka 40 ansatte beholder deres arbejde, lige som han selv fortsætter som administrerende direktør.

- Ingen bliver fyret, tværtimod vil der blive brug for flere medarbejdere med den vækststrategi, vi har lagt, konstaterer direktøren.

Stor udvidelse i Aarhus

Han peger på, at Lundsøe Køl & Frys til foråret sætter spaden i jorden til endnu en stor udvidelse af det eksisterende frysehus på Aarhus Havn. Det blev sidste år udvidet fra 20.000 til 56.000 kubikmeter, men nu skal det op på mindst 110.000 kubikmeter.

- Salget til Lineage Logistics har ikke noget med den udvidelse at gøre, for den var kommet alligevel. Men nu har vi fået endnu flere muskler at spille med, og det betyder, at vi har lagt flere planer om udvidelser, fortæller Søren Søe-Larsen.

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at afsløre, hvad det handler om, og han vil heller ikke oplyse, hvor meget Lineage Logistics har betalt for Lundsøe Køl & Frys.

- Det vigtige er, at vi med en verdensførende organisation i ryggen nu kan booste udbudet af køle- og frysemuligheder i Danmark, fastslår direktøren.

Flere udenlandske varer

- Vores udvidelser vil være med til at øge udbuddet af frysehuse i Danmark - og også være med til at trække større mængder udenlandske varer til Danmark.

- For eksempel spiller Danmark jo en meget vigtig rolle for håndtering og lagring af fisk og skaldyr fra Grønland, Færøerne, Island, Canada og Norge. Lige nu er der mangel på frysehuskapacitet herhjemme, og mange containere bliver p.t. sejlet til for eksempel Hamborg, hvor de lige så godt kunne sejle til en dansk havn, siger Søren Søe-Larsen.

Han tilføjer, at Agri Norcold og Claus Sørensen A/S stadig vil være de helt store køle- og fryseaktører i Danmark, men at Lundsøe i det næste lag nu kommer lidt nærmere som en del af Lineage Logistics.

Ud over frysehuset i Aarhus har Lundsøe Køl & Frys faciliteter fire steder i Nordjylland, tilsammen med cirka 50.000 kubikmeter: I Hjallerup, Nørresundby og Svenstrup samt på havnen i Aalborg. Administrationen ligger i Svenstrup.

Ifølge Søren Søe-Larsen råder Lineage Logistics på verdensplan næsten 54 millioner kubikmeter temperaturkontrollerede faciliteter. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078