23948sdkhjf

Erhvervsminister ønsker mere fleksibel lukkelov

Det skal være muligt at dispensere fra reglen om, at butikker skal holde lukket på helligdage, mener Ole Sohn.
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn vil gøre den nuværende lukkelov mere fleksibel, så det bliver muligt at dispensere fra reglen om, at butikkerne skal holde lukket på helligdage.

Han har derfor netop sendt et lovforslag i høring, som skal gøre det muligt for de lokale kommunalbestyrelser at give tilladelse til, at butikkerne ved ganske særlige lejligheder kan holde åbent på en helligdag.

Forslaget udspringer aktuelt af en situation i Herning, hvor cykelløbet Giro d’ Italia kommer til byen på St. Bededag i år.

Tomme gader et uheldigt signal
- Danmark har stor succes med at tiltrække internationale begivenheder som fx VM i cykling og nu også Giro d’Italia, som kommer til Herning til maj. Det er unikke muligheder for at skabe positiv interesse omkring Danmark. Derfor sender det også et uheldigt signal, hvis de mange tilrejsende pga. lukkelovens regler mødes med tomme gader og lukkede butikker. Efter de nugældende regler vil butikkerne i Herning eksempelvis være nødt til at holde lukket St. Bededag trods denne store begivenhed, siger Ole Sohn.

Ministeren tager dermed forskud på den liberalisering af lukkeloven, som træder i kraft med virkning fra 1. oktober 2012.

- Med den seneste liberalisering af lukkeloven er der skabt ganske vide rammer for, hvornår butikker kan holde åbent. Efter den 1. oktober 2012, vil der således kun gælde lukketidsregler på helligdage og enkelte andre dage, konstaterer Ole Sohn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078