23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

- Vi kan se tendenserne og tør løbe risikoen

Hvis man spørger stifteren af først Hanegal og nu Organic Plant Protein, Ulrich Kern-Hansen, om, hvad det er han og partneren Fie Graugaard kan, falder svaret prompte:

- Vores kompetencer er at kunne se, hvilke behov der er for nye typer fødevarer. Og så at turde rykke på det og løbe risikoen, siger Ulrich Kern-Hansen.

Han købte gården Hanegal i 1980 og mødte Fie Graugaard i 1990. Sammen etablerede de en produktion af økogrise og i 1993 et gårdslagteri, der begyndte at at lave blandt andet leverpostej og spegepølse.

I 1998 rykkede de så produktionen til Haderslev i en ny Hanegal-fabrik. Dér gjorde de i løbet af de næste 20 år den økologiske fødevareproduktion til så stor en succes, at de i 2017, 2018 og 2019 kunne sælge i alt 75 procent af virksomheden for store millionbeløb.

Penge, som parret nu har brugt på at skabe Organic Plant Protein, der i Hedensted har store planer om en kæmpestor produktion af økologisk, plantebaseret granulat til fødevareproduktion.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|