23948sdkhjf

Nordjysk is-succes: Hemmeligheden er, at vi giver det hele vores eget touch

Knap fire år efter at han begyndte at lave is under navnet Ismejeriet Thy er iværksætteren Claus Sørensen i Thisted godt i gang med for alvor at sende en lind strøm af kolde varianter ned i danske maver.

Mængderne er nu så store, at han har måttet droppe ordet "håndrørt" - men det er stadig passion, kvalitet og fleksibilitet, der er nerven i det hele, understreger han. 

Mængderne vil Claus Sørensen ikke ud med, og man får ham heller ikke til at afsløre, hvor meget der er investeret i Ismejeriet Thys helt nye fabrik i udkanten af Thisted. Kun, at der er tale om "et tocifret millionbeløb".

- Det koster penge - også flere, end man kan retfærdiggøre, hvis ikke man for alvor tror på, at væksten kommer, siger Claus Sørensen til Food Supply.

Ejer selv 10 procent

Investeringen har kunnet lade sig gøre, fordi margarinegiganten Dragsbæk i høj grad er med i ejerkredsen. Dragsbæk har hele tiden ejet en mindre del af Ismejeriet Thy, men kom i begyndelsen af i år op på at eje 90 procent, mens Claus Sørensen som direktør stadig har 10 procent.

Makkerskabet gjorde det muligt for Ismejeriet Thy at overtage det tidligere Carlsberg-depot i Thisted, hvor Claus Sørensen og en håndfuld medarbejdere nu råder over 3.000 kvadratmeter. De begyndte at producere i den nye fabrik i slutningen af juli, efter at Ismejeriet Thy indtil da havde haft 300 kvadratmeter i Claus Sørensens tidligere cateringvirksomhed på Pantervej i Thisted.

Alle produkterne er veganske, og der står Naturli' på de fleste af dem, idet Dragsbæk også ejer Naturli' Foods.

 - Jeg skal være med til at hæve overliggeren for plantebaseret is, og nu siger jeg det bare: I hele verden. 

- Dragsbæk og Naturli' har jo en fantastisk motor, når det gælder ting som indkøb, markedsføring og salg, og kombinationen med dem og mig er unik, konstaterer Claus Sørensen. 

Isen fra Thy har allerede fundet vej til blandt andet Norge og England på eksportmarkedet, og direktøren regner med en stærkt stigende eksport i de kommende år.

Tre linjer

Han har hentet Rasmus Mommer, der tidligere arbejdede på Dragsbæks margarinefabrik i Thisted, ind som højre hånd og produktionschef, så Claus Sørensen nu har mere tid til at produktudvikle.

- Vi hakker selv vores chokoladestykker og vores mandler og vores lakrids. Med andre ord, vi giver det hele vores eget touch. Det, tror jeg, er hemmeligheden bag vores succes, siger han.

Isfabrikken har tre produktionslinjer, hvor der før flytningen kun var en enkelt. Enkelte af maskinerne er flyttet med fra den tidligere lokation, nogle få er købt brugt, men det meste er nyt, oplyser direktøren.

- Vi har været gode til at finde det, der passer til vores produktion og set-up, fastslår han med et blik ud over blandemaskiner, ismaskiner, fyldemaskiner og et transportbånd, der fører produkterne direkte ind i en indfrysningstunnel. Sidstnævnte med en temperatur på minus 40 grader er den dyreste udstyrs-investering.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078