23948sdkhjf

Tre Arla-mejerier vil kun bruge grøn strøm

Arla-koncernens tre største friskmælksmejerier i Danmark bliver CO2e-neutrale, idet mejerierne fremover udelukkende køber grøn strøm og biogas, oplyser Arla.

Mejerierne i Slagelse, Hobro og Christiansfeld samt fire terminaler bliver 100 procent CO2e-neutrale, fortæller koncernen i en pressemeddelelse. CO2e er en forkortelse for CO2-ækvivalenter, hvor den samlede klimapåvirkning omregnes til CO2.

Når Arla køber grøn strøm fra danske vindmøller og biogascertifikater svarende til 100 procent af mejeriernes energiforbrug, sikrer det en årlig CO2e-reduktion på 26.000 tons, fremgår det.

Den grønne strøm tager Arla 84 procent ad vejen mod 100 procent CO2e-neutrale mejerier. Resten af CO2e-påvirkningen udlignes ved køb af klimakreditter – også kaldet klimakompensation.

Alle Arlas mejerier i hele verden står tilsammen for fire procent af Arlas samlede udledning. Projektet med at gøre de tre friskmælksmejerier CO2e-neutrale er i første omgang et pilotprojekt i Danmark og Holland, men planen er løbende at tage flere mejerier med i projektet, oplyser Arla.

Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125