23948sdkhjf

Unibrew tjener trecifret millionbeløb på stærk sommer

Godt sommervejr og et stærkt salg på de nære markeder er med til at løfte både top- og bundlinje hos Royal Unibrew i tredje kvartal af indeværende regnskabsår.

Bryggerikoncernen løftede omsætningen med knap 7 procent til 2.258 mio. kr. i sammenligning med det tilsvarende kvartal sidste år, mens resultatet før skat voksede med over 100 mio. kr. til 603 mio. kr.

Det var især de lempede corona-restriktioner over sommeren, der var med til at øget salget på det vesteuropæiske marked. Det dækker i Unibrews tilfælde over Danmark, Tyskland, Italien og Frankrig, hvor salget steg med 11 procent i sammenligning med den tilsvarende periode sidste år.

For årets tre første kvartaler som helhed falder omsætningen dog med 3 procent på samme markeder.

Forventer pænt overskud

Netop de skærpede corona-restriktioner gør, at Unibrew har svært ved at lave en præcis prognose for året som helhed. Forventningen er ikke desto mindre at lande et resultat (EBIT) på 1.475-1.525 mio. kr. for året som helhed.

Kvartalsrapporten er den første af sin slags, som er underskrevet af Lars Jensen, der tiltrådte som topchef efter 25 års tjeneste i bryggerikoncernen. Lars Jens afløste på posten Hans Savonije, der i marts meddelte, at han ønskede at stoppe inden årets udgang.

Royal Unibrew kunne tidligere på ugen meddele, at man havde afsluttet det planlagte aktietilbagekøbsprogram, som endte med at udgøre 306.792 aktier til en samlet anskaffelsessum på 200 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109