23948sdkhjf

Nortech Solutions i stor aftale med Svensk Retursystem

Aarhus-virksomheden Nortech Solutions har indgået en flerårig aftale med Svensk Retursystem om levering af 100% genbrugspaller fremstillet af affaldsplast.

Nortech Solutions, der blev etableret for få år siden, er en virksomhed med ambitioner. Om at skabe business, gøre en forskel, passe på miljøet og være foregangsmand, når det gælder bæredygtighed og cirkulær økonomi. Det er netop det, som er det gode match mellem Nortech Solutions og Svensk Retursystem. De to er gået sammen om en aftale, hvor Nortech Solutions skal levere deres unikke genbrugspaller lavet af affaldsplast: 70% kommunalt indsamlet affaldsplast, 15% affaldsplast fra kunderne og 15% fra recirkulerede paller. I Europa er Nortech Solutions de eneste, der laver genbrugspaller af affaldsplast.
”Svensk Retursystem står for distribution af varer til langt de fleste dagligvarekæder. Deres organisation baserer sig på bæredygtige løsninger, der kan genbruges igen og igen, og som belaster miljøet mindst muligt. Vores paller, der er 100% fremstillet af genbrugsplast, passer perfekt ind i deres set-up”, siger Jeppe Mølvadgaard, adm. direktør i Nortech Solutions.

Nortech Solutions leverer de første paller i slutningen af 2020. Aftalen løber over en årrække og udvides løbende med flere produkter. ”Vores oplevelse er, at Sverige er et skridt foran os, når det gælder den grønne tankegang. Hos Svensk Retursystem ser vi det i sin fulde konsekvens, fordi paller og al transportmateriel bevæger sig rundt i systemet og kommer retur. Derfor passer vores genbrugspaller så godt ind”, siger Jeppe Mølvadgaard. I Danmark bruger de fleste den traditionelle europapalle i træ, og når først pallen er sendt afsted, ser man den aldrig igen. Der er generelt ikke noget motiv til at tænke genbrug ind – bortset fra enkelte brancher med eget retursystem.

Svenske paller med svensk affaldsplast
På sigt er det planen sammen med Svensk Retursystem at etablere en egentlig palleproduktion lokalt i Sverige og bruge den svenske affaldsplast til pallerne. Nortech Solutions har know-how og erfaringerne fra deres produktion i Tjekket og kan bruge denne viden til at etablere en svensk pendant. På den helt lange bane er det målet at kunne brede ideen og konceptet ud også i Norge og Danmark.

Fakta om Nortech Green Pallets

  • Godkendt til fødevarer
  • Udleder 74% mindre CO2
  • 15 gange længere holdbarhed
  • Fylder mindre og er lettere og billigere i distributionen

”Svensk Retursystem står for distribution af varer til langt de fleste dagligvarekæder. Deres organisation baserer sig på bæredygtige løsninger, der kan genbruges igen og igen, og som belaster miljøet mindst muligt. Vores paller, der er 100% fremstillet af genbrugsplast, passer perfekt ind i deres set-up."

Jeppe Mølvadgaard
Adm. direktør i Nortech Solutions

OM NORTECH SOLUTIONS
Nortech Solutions, der blev startet i 2018 af Jeppe Mølvadgaard og hans partner, beskæftiger sig med automation, procesoptimering og salg af genbrugspaller. Fokus er på bæredygtige løsninger, der passer ind den cirkulære økonomi. Virksomheden i Aarhus beskæftiger tre salgsmedarbejdere – med to ekstra ansættelser på vej indenfor salg og marketing/administration.


Se mere på:

https://www.become-green.com/

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063