23948sdkhjf

Ebrofrosts niche-pasta går udelukkende til eksport

De nedfrosne produkter fra den fynske ris- og pastaproducent Ebrofrost går udelukkende til eksport.

Ud over europæiske restauranter er det typisk fødevarevirksomheder, der anvender de frosne produkter som forarbejdede ingredienser i deres fødevareproduktion - typisk målrettet dagligvarekædernes frosne, færdige middagsretter.

Blandt kunderne er der også fødevarevirksomheder, der leverer måltidsløsninger til for eksempel kantiner og offentlige institutioner, og her gik salget i stå efter tre gode måneder i 2020.

- Vi havde en fantastisk start på året, men så blev vi ramt af coronakrisen. Vi forventer, at det kommer til at koste os 15 procent på omsætningen, og at vi dermed sætter vores vækstplaner for i år over styr. Alligevel forventer vi at komme ud med et resultat på samme niveau som sidste år, forklarer direktør Kim Kirkeby.

Og det bundlinjeresultat er signifikant. I fjor kom frostvirksomheden ud med et resultat på 17,5 millioner kr. Med den nye linje til produktion af korte pastaer på plads fra årsskiftet ligger det i kortene, at der igen kommer vækst i den fynske fødevarevirksomhed.

- Vi har opbygget en nicheforretning og har fokus på de strømlinede og automatiserede processer. Vi koncentrerer os om det, vi er gode til, og det er forklaringen på, at vi år for år tjener gode penge, påpeger Kim Kirkeby.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.067