23948sdkhjf

"Fremtidens fødevarer" dyrkes i en container på Amager

 

I en container på Amager er virksomheden WeDoPlants godt i gang med at dyrke det, som Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse kalder "fremtidens fødevarer":

Det handler om grøntsager til danske forbrugere efter principperne i vertikalt landbrug: Dyrkningen foregår indendørs, på lange hylder stablet i højden, uden jord, med intet eller minimalt forbrug af sprøjtemidler og ved LED-lys, der bruger meget lidt strøm.

Resultatet er, at man ifølge styrelsen på langt sigt kan producere mindst lige så meget på et mindre areal som på markerne i et konventionelt landbrug. Der bruges mindre vand, produktionen er ikke afhængig af vejret, og CO2-belastningen reduceres, fordi fødevarerne uden problemer kan dyrkes i nærheden af aftagerne.

Det hele foregår i containeranlægget på Amager, der er opstillet ved siden af mad- og restaurantkæden Cofoco Food, som i foråret blev medejer af WeDoPlants. Her dyrkes mikrogrønt, helt spæde planter af blandt andet salat og kål, som kan høstes efter blot syv dage. WeDoPlants dyrker også krydderurter og tomater, og produkterne aftages primært af Cofoco Food.  

- Anlægget er en 100 procent bæredygtig containerløsning. Vi får mere ud, end vi propper ind i det – det er ægte økologi. Blandt andet dyrker vi thailandsk basilikum, og det betyder, at vores kunde slipper for at flyve 200 kilo hjem fra Asien hver måned, siger direktør Jakob Gjerullf, stifter og ejer af WeDoPlants.

Han har fået hjælp til projektet af et EU-projekt hos Green Tech Center i Vejle.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078