23948sdkhjf

SCA frasælger sine emballageaktiviteter

SCA’s emballageaktiviteter frasælges til engelske DS Smith for en købspris på 12,6 mia. kr.
SCA frasælger – med undtagelse af de to kraftlinerfabrikker i Sverige – sine emballageaktiviteter til engelske DS Smith for en købspris på €1,7 mia. (12,6 mia. kr.) på en gældfri basis.

- Årsagen til frasalget er primært, at man ønsker en øget vækst for hygiejneforretningen, siger Jan Johansson, administrerende direktør for SCA.

En konkurrencedygtig forretning
Emballageaktiviteterne, eksklusive de to kraftlinerfabrikker, havde i 2010 et nettosalg på cirka 20,5 mia. kr. og et driftsoverskud eksklusive omstruktureringsomkostninger på cirka 930 mio. kr.

- I årenes løb har vi udviklet vores emballageforretning, og vi frasælger en konkurrencedygtig forretning til en industriel køber, som fortsat vil kunne udvikle den, siger Jan Johansson.

Aktiviteterne beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere.

Transaktionen skal godkendes af DS Smiths aktionærer og kræver anti-kartelgodkendelse fra EU-kommissionen. Transaktionen forventes gennemført i løbet af 2. kvartal 2012.

DS Smith har ingen aktiviteter i Danmark i forvejen, så opkøbet får formentlig ingen betydning for de ansatte i SCA Packing Denmark A/S.
Denne formodning hverken kan eller må ledelsen dog kommentere på.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094