23948sdkhjf

Ny formand for Kødbranchens Fællesråd

Det er på tide at begrave stridsøksen og se fremad, siger den nyvalgte formand, Svend Erik Sjællænder-Pedersen.
Det lignede en alliance i opløsning, da formand Søren Andersen i november sidste år trak sig fra Kødbranchens Fællesråd sammen med sin virksomhed, Himmerlands Kød.

Nu får Kødbranchens Fællesråd imidlertid nyt liv i form af Svend Erik Sjællænder-Pedersen, der er valgt som ny formand.

- Vi kan lige så godt erkende, at selvom vi skal stå sammen, så er vi konkurrenter ude på verdensmarkedet. Der er stadig uro i medlemskredsen, og vi har nu fire medlemmer, som har meldt sig ud med et års varsel. Det håber vi, at vi kan få ordnet. Vi står stærkere, hvis vi kan støtte hinanden, siger han til Landbrugsavisen.

Ingen bad feelings
Svend Erik Sjællænder-Pedersen er tidligere lokalformand for NNF i Bjerringbro og socialdemokratisk medlem af byrådet i samme by.

Han ser derfor frem til at stikke fingrene i det politiske arbejde og opfordrer samtidig de tilbageværende medlemmer af Kødbranchens Fællesråd til at vaske tavlen ren.

- Man siger, at nogen i Danish Crown skulle være inde og præge tingene, så nogen røg af Ruslands-listen. Man kan sige, at hvis det var korrekt, så er det etisk dårligt kollegaskab. Det er helt sikkert. Men jeg har ingen beviser. Vi er nødt til at se fremad. Der er ingen bad feeling, siger Svend Erik Sjællænder-Pedersen.

Han håber samtidig at kunne overtale de fire udmeldte virksomheder til atter at melde sig under fanerne. Det drejer sig om Hjalmar Nielsen A/S i Aalestrup, Kjellerup Eksportslagteri, Sammark og Himmerlands Kød, som har afleveret deres udmeldelse med virkning fra den 31. december 2012.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075