23948sdkhjf

McDonald’s vil udvide i Danmark

Antallet af restauranter herhjemme udvides med endnu et par stykker fra de nuværende 84 i løbet af 2012.
Onsdag meddelte McDonald’s fra det amerikanske hovedkvarter i Oak Brook, Illinois, at kæden vil poste over 8 mia. kr. i at udvide antallet af restauranter på verdensplan med cirka 1.300.

Og selv om fast food-kæden primært satser på nye markeder, kommer udvidelserne efter alt at dømme også til at omfatte Danmark.

- Vi åbnede senest en ny restaurant i Ringsted i december sidste år, og vi regner med at åbne en del nye restauranter i Danmark de kommende fem år. Der kommer også til at åbne yderligere et par stykker i løbet af i år, siger kommunikationsdirektør Sara Helweg-Larsen til Food Supply.

Handler om det rette mix
Hun ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvor i landet de nye restauranter kommer til at ligge.

- Men vi optimerer hele tiden på placeringen af vores restauranter. Vi går efter det rette mix af marked, lokation og timing, siger Sara Helweg-Larsen.

Læs også: McDonald’s vil åbne 1300 nye restauranter

Med 160.000 solgte måltider hver dag og en nettoomsætning i 2010 på 320 mio. kr. har McDonald’s særdeles godt fat i det danske marked.

Åbningen af restauranten i Ringsted bringer det totale antal spisesteder i Danmark op på 84, hvoraf størstedelen drives af franchisetagere.

Driver selv 14 af 84 restauranter
Senest har 57-årige Ole Seerup solgt sine syv McDonald's-restauranter i Syd-og Sønderjylland, hvor sønnen Jeppe Seerup har overtaget de tre i Vejen, Haderslev og Rødekro, mens McDonald’s Danmark fortsætter driften i Varde og de tre restauranter i Esbjerg.

Dermed driver McDonald’s Danmark selv 14 af de 84 danske restauranter, men der er hverken en øvre eller nedre grænse, siger kommunikationsdirektøren.

- Vi leder selvfølgelig altid efter de rette partnere, men vi har ingen konkrete planer om at afhænde de restauranter, vi selv driver, fastslår Sara Helweg-Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142