23948sdkhjf

Nowaco fejrer jubilæum med stort overskud

Fødevaregrossisten kan i dag fejre 40 års jubilæum med visheden om, at overskuddet for 2011 bliver tæt på det største nogensinde.
Nowaco kan i dag fejre sit 40 års jubilæum, og det bliver fejret på behørig vis med frokost for personalet på hovedkontoret i Aalborg.

Til sommer er fødevaregrossistens 65 ansatte i Danmark indbudt til en ekstra stor sommerfest med ledsagere, og få måneder inden da kan Nowaco præsentere et af de bedste resultater i virksomhedens historie.

- Vi når ikke helt målet om en omsætning på 2 mia. kr., men lander på knap 1,8 mia. kr. Til gengæld kommer 2011 til at være rigtigt positivt, når det gælder overskuddet, som kommer tæt på rekordåret i 2009, siger adm. direktør Preben K. Nielsen til Food Supply med henvisning til den årsrapport, som forventes at ligge klar i marts.

40 år uden røde tal
Preben K. Nielsen fylder selv 75 år i dag og kunne for godt tre uger siden fejre hustruen Juttine Nowak Nielsen, som rundede 70 år den 9. januar.

Sammen grundlagde de Nowaco i 1972, og siden er der sket meget. En ting har dog ikke ændret sig gennem alle årene.

- Vi kan prale af at have drevet en virksomhed i 40 år uden nogensinde at have haft røde tal på bundlinjen. Det har stort set været pænt og nydeligt hvert år, siger Preben K. Nielsen.

I maj 2005 solgte han Nowacos produktions- og distributionsaktiviteter i Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn til et konsortium bestående af fonde under JP Morgan Partners og Bancroft II, LLP.

Atter på familiens hænder
Konsortiet solgte siden aktiviteterne videre til sydafrikanske Bidvest, som i august sidste år også var køber af Nowaco distributionsdel i Litauen, Letland og Estland.

Dermed er Nowaco tilbage ved udgangspunktet: som en familieejet virksomhed med fokus på kerneområdet i form af handel med fødevarer.

Det bekommer naturligvis Preben K. Nielsen vel, og når dagens fejringer er overstået, planlægger han og hustruen en større rundfart til Nowacos internationale afdelinger i først Asien og siden Sydamerika samt Makedonien, Polen, Spanien og USA, hvor de samlet set 60 ansatte lykønskes med jubilæet.

- Vi kan jo ikke lukke alle kontorer i hele verden, så vi har besluttet at fejre det på denne måde i stedet. I en branche som den her – med en stor omsætning og en relativt lille bruttoavance – er det personalet, der driver virksomheden. Så de skal også have en stor tak, understreger Preben K. Nielsen.

Velgørenhed i Indien frem for bekostelig reception
Men først gælder det altså dagens jubilæum på hjemlig grund, hvor en heldig ansat hos Nowaco i øvrigt kan se frem til en overraskelse.

- I stedet for at bruge en masse penge på en reception, har vi inviteret Ernst Michaelsen fra Enable for life til at komme og tale for os. Enable handler om at hjælpe forældreløse, mindreårige piger i Indien, så det vil vi hellere støtte. Og på dagen udlodder vi så en rejse for en af de ansatte, som kan komme til Indien og se det arbejde, Enable udfører derovre, slutter Preben K. Nielsen.

Nowaco beskæftiger 65 ansatte på hovedkontoret i Aalborg, mens fødevaregrossisten tæller yderligere 60 ansatte på de internationale kontorer, som ligger i Argentina, Brasilien, Makedonien, Indien, Spanien, Polen og USA samt Hong Kong, Qingdao og Shanghai i Kina.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078