23948sdkhjf

En million ulovlige buræg beslaglagt

De tjekkiske myndigheder skærper indsatsen over for ulovlige buræg og har beslaglagt op mod 1 mio. af slagsen fra Polen og Ungarn på bare en enkelt uge.
Den 1. januar 2012 trådte de nye regler for burhøns i kraft i EU.

Med de nye regler fulgte, at hønsene nu skal have 150 kvadratcentimeter mere plads, men langt fra alle EU-lande har hidtil levet op til kravene, og det har tidligere fået den danske fødevareminister Mette Gjerskov (S) til at kræve handling fra EU’s øverste myndigheder .

Læs også: Ny lov skaber debat om burhøns

Nu har de tjekkiske myndigheder imidlertid også blandet sig med en skærpet indsats over for udenlandske ægproducenter. Det skriver Landbrugsavisen.

Den 12. januar meddelte de veterinære myndigheder i Tjekkiet, at der var trukket 200.000 æg tilbage leveret af et polsk firma, som stadig bruger de små bure.

Den 13. januar beslaglagde samme myndigheder 218.000 æg importeret fra Ungarn, og 16. januar blev yderligere tre sendinger fra Polen på samlet set 500.000 æg standset.

Dermed har de tjekkiske myndigheder altså på bare én uge konfiskeret op mod 1 mio. buræg, som importørerne enten kan sende tilbage til leverandøren eller selv destruere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062