23948sdkhjf

Tidl. Danisco-chef får toppost i Schweiz

Tom Knutzen fortsætter karrieren i den familieejede schweiziske ingredienskoncern Jungbunzlauer syv måneder efter afskeden med Danisco.
Når den familieejede schweiziske ingredienskoncern Jungbunzlauer 2. april får ny direktør istedet for Dr. Hans-Jörg Gress, der trækker sig på posten, er der tale om en dansker.

Mere specifikt drejer det sig om Tom Knutzen (der fylder 50 år ni dage efter tiltrædelsen), som ind til juni sidste år stod i spidsen for Danisco.

Brænder for at udvikle
Det fik en ende, da amerikanske Dupont overtog den danske enzym- og ingrediensvirksom for over 35 mia. kr., og siden da har Tom Knutzen ledt efter nye udfordringer, hvilket til sidst ledte ham uden for landets grænser.

- Det, jeg brænder for, er at få lov til at drive og udvikle forretning, og det giver Jungbunzlauer en god mulighed for. Jeg skal videreudvikle selskabet og fokusere på en langsigtet væksstrategi. Selskabet er kendt for at investere og udvikle sig meget sundt, og det passer mig godt, siger Tom Knutzen til Børsen.

Mere lukket profil
Jungbunzlauer blev oprindeligt etableret som et spritdestilleri i 1867, men fremstiller i dag biobaserede ingredienser og er eksempelvis kendt som verdens største inden for organisk citronsyre. Virksomheden ejes af den østrigske industrifamilie Kahane, som fører en lukket profil i forhold til eksempelvis Danisco.

- Det er en del mindre end Danisco, men er en global spiller, og et meget sundt og velindtjenende selskab, som vokser. Og det er faktisk, hvad jeg må sige, og det skal jeg jo så vænne mig til, siger Tom Knutzen om den sag.

Selv om Jungbunzlauers gesjæft måske lyder til at være i retning af Daniscos, er de to selskaber ikke direkte konkurrenter, hvilket glæder Tom Knutzen.

- Det er en global industrikoncern i den samme industri, men det er ikke en konkurrent til Danisco, og det er sådan set meget rart, at jeg ikke skal konkurrere med mine gamle kolleger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11