23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevaresalget det laveste i 15 år

I 2011 blev der solgt den mindste mængde af fødevarer i Danmark siden 2000. Dermed er madsalget slået 15 år tilbage.

- Faktisk skal vi helt tilbage til 1996 for at finde et år, hvor der blev langet færre fødevarer og andre dagligvarer over disken end i 2011, skriver Dansk Handelsblad, der baserer sin analyse på tal fra Danmarks Statistik.

Tendensen fortsætter

I december 2011 lå dagligvaresalget næsten 10 procent under niveaet for fem år siden, og det ser ud til at være en tendens, der fortsætter.

- Man skulle ikke tro, at forbruget kunne blive ved med at gå ned. Men den økonomiske krise fortsætter med at presse det nedad, siger Klaus Jørgensen, der er teamleder i Landbrug & Fødevarer, til Dansk Handelsblad.

Det viser sig nemlig at danskerne anser maden som et spare-objekt i krisetid.

Samtidig viser to nye undersøgelser fra Landbrug & Fødevarer og Nordea, at de mange afgiftsforhøjelser med dyrere mad til følge, får danskerne til at skære yderligere i forbruget.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|instance-web04