23948sdkhjf

På dette mejeri begyndte julen i august

Mens de fleste danskere først for alvor tager hul på juletraditionerne 1. december, har medarbejderne på Arla Foods Slagelse Mejericenter varmet op til julen siden slutningen af august, hvor der begyndte at dufte af risalamande i produktionslokalerne.

Det skriver mejeri.dk.

Mejeriet har kapacitet til at koge 1.200 kilo risengrød i timen, og fra begyndelsen af oktober og frem til jul arbejdes der i treholdsskift med at fremstille risalamande. Men selv om der er fart på i december, er ugerne op til mortens 10. november faktisk den travleste periode i mejeriets risalamande-afdeling.

- Mange får risalamande til dessert mortensaften, og så er det nok også nyhedens glæde, der sætter gang i salget, for i ugerne 43 til 45 er vores produktion lige en tak højere end i december, fortæller direktør for Slagelse Mejericenter Ole E. Hansen til mejeri.dk.

Flere bægre – færre spande

Risalamanden fra Slagelse sælges i både portionsbægre og i spande á fem kilo, og produktionen har de senere år ligget ret stabilt på cirka 1,3 mllioner kilo, svarende til 12 millioner portioner. I år har corona-situationen dog rykket ved det normale mønster.

- Vi kan mærke, at mange julefrokoster er aflyst, og at folk spiser mere hjemme, for vi producerer flere portionsbægre og færre spande med fem kilo, end vi har gjort de tidligere år. Og så vil danskerne måske også gerne forkæle sig selv med god mad i år, for samlet set producerer vi lidt mere - cirka tre-fire procent - end vi plejer, fortæller Ole E. Hansen.

Fra nytår og godt otte måneder frem ligger mejeriets produktion af risalamande helt stille.

Sammen med Aabybro Mejeri i Nordjylland, der har en mindre produktion af risalamande, er Slagelse Mejericenter ifølge mejeri.dk det eneste mejeri i landet, der producerer den populære dessert.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094