23948sdkhjf

Fødevareproducenter får hjælp fra Too Good To Go

Corona har været hård ved mange fødevareproducenter og bryggerier, som grundet nedlukning og aflysninger brænder inde med varer, som risikerer at gå til spilde. Derfor har en stribe producenter allieret sig med madspildsvirksomheden Too Good To Go om salg af overskudsvarer via blandt andet fabrikssalg, fortæller Too Good To Go i en pressemeddelelse.  

Blandt de producenter og bryggerier, der har indledt samarbejde med Too Good To Go, er saft- og juicekoncernen Co-Ro, saftproducenten Søbogaard, bryggerierne Mikkeller og People Like Us og kyllingeproducenten HK Scan Danmark.

Hos Søbogaard fortæller indehaver Ellen Nielsen ifølge meddelelsen, at coronakrisen ramte virksomheden hårdt:

- Pludselig var alle vores kernekunder lukket ned, så der stod vi med et enormt parti varer, som vi ikke ville kunne nå at afsætte inden udløbsdatoen.

- Vi kontaktede derfor Too Good To Go for at høre, om de kunne hjælpe, og sammen udviklede vi et koncept, hvor varerne bliver solgt til nedsat pris via lykkeposer, der kan afhentes på vores matrikler i Herning og Borup. Vi er nu kommet af med næsten alt, der var i overskud efter nedlukningen, konstaterer Ellen Nielsen.

700 lykkeposer

Søbogaard lægger selv varer i appen, når behovet er der, og har på få måneder solgt næsten 700 lykkeposer med 24 flasker i hver. Dermed er størstedelen af overskudsproduktionen blevet reddet fra at gå til spilde, og resten er doneret til julehjælp.

Også HK Scan Danmark, som producerer Rose Kylling, har fundet en effektiv løsning på madspildsproblematikken.

- Vi oplever til tider en unøjagtig prognose, som medfører for mange varer på lager. Den usikre situation under corona har især givet os udfordringer med hensyn til at forudsige behovet for de enkelte produkttyper. En af løsningerne er blevet Too Good To Go, fortæller Tanja Zacho fra kyllingevirksomhedens marketingafdeling.

Rose Kylling og Too Good To Go har i fællesskab udviklet en løsning, hvor lykkeposer med forskellige varianter af kylling bliver solgt via Too Good To Go-appen og afhentes direkte hos HK Scans lager i Struer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093