23948sdkhjf

Danskers plantebaserede kødforretning skal rejse 430 millioner kroner

I 2016 stiftede den danske erhvervsmand Morten Toft Bech The Meatless Farm Company, der med base i Leeds i England udvikler og sælger plantebaserede erstatninger for kød.

Selv om produkterne nu bliver solgt i 25 lande og netop er lanceret i Danmark, tjener virksomheden stadig ikke penge - tværtimod, fortæller Morten Toft Bech til Børsen:

- Underskuddet i år bliver på et tocifret millionbeløb i dollar. Der er vel til nu investeret 50 millioner dollars. Med den burn rate, vi har nu, får vi brug for mere kapital i marts, så vi skal rejse 70 millioner dollar (430 millioner kroner, red.) i første kvartal. Det bliver ikke noget problem. Interessen er stor, både fra private og institutionelle investorer, siger Morten Toft Bech til avisen.

The Meatless Farm Company omsatte i 2019 for godt 300 millioner kroner, og næste år vil omsætningen ifølge stifteren nærme sig en halv milliard. 

Morten Toft Bech ejer stadig 25 procent af virksomheden. Han bor i Spanien og har tjent sine penge som investor og iværksætter.

I bestræbelserne på at få produkterne fra The Meatless Farm ud globalt har han fået danske Jesper Højer, der tidligere var koncernchef for dagligvarekæden Lidl, ind som bestyrelsesformand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081