23948sdkhjf

Hjertebarnet er babymad, men nu laver han også marmelade og sodavand

Egentlig vil han helst leve af at lave økologisk babymad, men det har vist sig at være et lidt længere og sejere træk, end han havde regnet med i første omgang.

Derfor har stifteren af den lollandske fødevarevirksomhed Fra Fejø, Thomas Hermansen, nu også en produktion af både marmelade, eddike, kompot og sodavand med på paletten.

- Jeg var fra begyndelsen fokuseret på kun at sælge babymad, og det kommer også til at ske om nogle år. Men det er ikke noget man bare lige gør, siger Thomas Hermansen, der stiftede Fra Fejø i foråret 2017.

Nye produkter på eksisterende udstyr

Siden slutningen af 2018 har virksomheden haft sit eget produktionsapparat i Stokkemarke på Lolland, og det gav nye muligheder.

- Vi skulle have noget mere indtjening, og derfor begyndte vi begyndelsen af 2019 at lave marmelade og kompot, som vi kunne producere på vores eksisterende udstyr, fortæller iværksætteren.

Efter etableringen i 2017 fik han til at begynde med produceret babymaden hos forskellige samarbejdspartnere. Antallet af forhandlere var begrænset til et langsomt voksende antal bagere og andre butikker.

- I september 2018 fik vi så vores første aftale med Irma, og vores babymad kom ind i 65 butikker. Det gav os modet til at trække produktionen hjem og etablere vores egen fabrik, og så er det ellers gået slag i slag derfra. 

- Jeg tæller ikke så meget mere, men vi er nu oppe på omkring 300-400 butikker, fortæller Thomas Hermansen.

Ørbæk Bryggeri laver sodavandene

Sodavandsproduktionen er sidste skud på stammen. Den blev sat i gang i sommeren 2020, og sodavandene er de eneste af Fra Fejø-produkterne, der ikke bliver lavet på fabrikken i Stokkemarke.

- De bliver produceret hos Naturfrisk på Ørbæk Bryggeri, men de er skabt på Fejø-råvarer. Da vi gik i gang, drømte vi om at sælge 3.000-5.000 sodavand i år; nu er vi oppe på 20.000.

- Det er ikke et fokusprodukt for os, men det er med til at supplere op og få det hele til at hænge sammen, konstaterer Thomas Hermansen. 

Navnet Fra Fejø kommer af, at hans kone kommer fra øen, at familien bor der, og at øen lige nord for Lolland er kendt for masser af solskinstimer og derfor ekstra god frugt.

Thomas Hermansen besluttede derfor at bruge Fejø-frugt i sin babymad, og selv om der også er ingredienser med fra andre steder, så er filosofien klar: Der skal være så meget fra Fejø med i produkterne som muligt.

- Fejø er i spil i alle vores produkter, bortset fra det quinoa, vi også sælger. Det kommer fra det landbrug, hvor vi har lejet os ind med fabrikken her på Lolland, nævner han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079