23948sdkhjf

Kæmpeordre til danske GEA Process Engineering

Ingeniørkoncernen har modtaget en kæmpeordre på levering af et produktionsanlæg til mælkepulver på Tasmanien i Australien. Samlet set er ordren på cirka en kvart mia.
Lige nu ligger der et nedlagt savværk lidt uden for byen Smithton på Tasmanien i Australien. Men om kun otte måneder vil det nyetablerede selskab Tasmanian Dairy Products Co Ltd. kunne starte produktionen af mælkepulver på en helt ny fabrik netop her. Over 6.000 kilo mælkepulver vil anlægget kunne producere i timen takket være dansk teknologi og knowhow.

Ingeniørvirksomheden GEA Process Engineering med hovedsæde i Danmark skal levere udstyr til mælkepulverfabrikken. Forhandlingerne om at levere udstyret har været undervejs i godt seks måneder, men faldt endelig på plads lige efter nytår.

- At bygge og levere en nøglefærdig fabrik til at producere mælkepulver er et af de områder, GEA Process Engineering er specialister i. En stor del af vores teknologi til tørring af mælk stammer fra Danmark, og den er meget efterspurgt lige nu i østen, Australien og New Zealand, siger Kim Henriksen, som er administrerende direktør for GEA Process Engineering i Australien.

- I øjeblikket er der meget stor efterspørgsel på mælkepulver af høj kvalitet over hele Asien og Mellemøsten, og den efterspørgsel vil vi gerne imødekomme. Samtidig er der nu også kommet et stigende fokus på kvalitet og sikkerhed i produktionen, hvilket var blandt de vigtigste parametre, da vi valgte leverandør af anlæg, siger Gregg Pollack, bestyrelsesmedlem hos Tasmanian Dairy Products Co Ltd.

Kina efterspørger sikkerhed og kvalitet
Anlægget på Tasmanien er tiltænkt for produktion af mælkepulver til eksport, og Tasmanian Dairy Products Co Ltd. oplever da også allerede en stor efterspørgsel på mælkepulver fra hele Asien og Mellemøsten. Specielt kvaliteten af mælk og sikkerheden i produktionsformen betyder meget for de asiatiske indkøbere.

- Det er stadig ikke længe siden, at man i Kina havde den store skandale med mælkepulver, som gjorde børn dødeligt syge. Den slags sætter ekstra fokus på kvaliteten af råmælken og overvågningen i produktionen af mælkepulver, og dermed øges efterspørgslen i øjeblikket især for produkter fra Australien og New Zealand, hvor man har traditioner for gode mejeriprodukter. I sidste ende kommer den efterspørgsel så også GEA til gode, fordi vi kan levere sikre anlæg hurtigt i et marked med høj vækst, fortæller Kim Henriksen.

De næste måneder vil ingeniører fra GEA Process Engineering arbejde tæt sammen med Tasmanian Dairy Products Co Ltd, for at få fabrikken færdig til tiden. Den samlede pris for hele fabrikken er på omkring 450 mio. kr., og når anlægget er færdigt, vil det give fuldtidsjobs til omkring 65 lokalt ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094