23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Studieopgave sparer Jensen’s for millioner

Et bachelorprojekt sikrer Jensen’s Køkken en årlig besparelse på en halv million kroner i reduceret energiforbrug.

Et bachelorprojekt sikrer Jensen’s Køkken en årlig energibesparelse på cirka 500.000 kr.

Forklaringen er, at projektet er skrevet af 41-årige John Seitzinger, da han var i praktik hos energirådgivningsfirmaet Cronborg.

På baggrund af John Seitzingers opgave har Jensen’s Køkken investeret i en varmepumpe, som anvender virksomhedens overskudsvarme fra kølekompressoren. Det blev tidligere lukket ud i luften, men opvarmer nu i stedet det vand, som virksomheden dagligt bruger til at rengøre produktionsudstyret.

- Vi stod med et problem, for vi bruger uhyggeligt meget rengøringsvand - 70 kubikmeter i døgnet, siger maskinmester hos Jensen’s Køkken, Klaus Skouenborg, til Dagbladet Holstebro/Struer.

Havner ikke på en hylde

Han ser derfor frem til, at den 1,8 mio. kr. dyre pumpe kommer i aktion fra uge 12, hvor den afløser olie, som Jensen’s Køkken hidtil har brugt 300.000 liter af om året.

Også hos bagmanden er der tilfredshed med udviklingen.

- Det er fint, at den opgave, jeg har lavet, nu bliver til virkelighed. Mange andre bachelor-projekter havner i en mappe på en eller anden hylde, hvor de aldrig bliver taget ned fra igen, siger John Seitzinger.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web04