23948sdkhjf

Hanegal-stifteres ærteprojekt tabte fem millioner

De har aldrig lagt skjul på, at det har været op ad bakke at komme i gang med deres nye virksomhed, og nu viser tallene det sort på hvidt.

Eller i regnskabssprog: Bundlinjen er rød i det allerførste regnskab fra Organic Plant Protein, som stifterne af fødevirksomheden Hanegal, Fie Gravgaard og Ulrich Kern-Hansen, nu har kastet deres energi og millioner ind i.

Regnskabet, der dækker perioden fra 6. februar 2019 til 30. juni 2020, viser et underskud på 4,9 millioner kroner. Produktionen begyndte i januar i år.

Ulrich Kern-Hansen fortalte for få uger siden til Food Supply, at der er investeret cirka 50 millioner kroner i den fabrik i Hedensted, hvor Organic Plant Protein producerer køderstatning baseret på ærter og hestebønner. 

Ifølge ledelsens bemærkninger til det friske regnskab er der efter statusdagen "opnået tilsagn om yderligere tilførsel af ansvarlig lånekapital og bankfaciliteter, således at der er finansiel opbakning til at udvise den fornødne tålmodighed til den fortsatte opbygning af salget".

- Meget vanskelige vilkår

- Fra august 2020 kom salgsarbejdet så småt i gang i forhold til detailhandelen, og det er lykkedes at få aftaler om salg af tre serier af produkter til detailmarkedet i henholdsvis England, Tyskland og Danmark.

- Derimod har der fortsat været meget vanskelige vilkår for salgsarbejdet i forhold til foodservice og industri, og situationen er forværret i løbet af efteråret, hvor anden bølge af Covid-19 er tiltaget i styrke.

- Udviklingen i salget har derfor været meget langsommere end forventet, og i november 2020 må det forventes, at pandemien også vil påvirke mulighederne i 1. kvartal 2021, skriver ledelsen.

Ulrich Kern-Hansen og hustruen Fie Gravgaard tjente millionerne til Organic Plant Protein ved at sælge 75 procent af Hanegal.

- Skulle det trække ud med, at vi for alvor kommer i gang med Organic Plant Protein, så skal vi nok skaffe den nødvendige finansiering. Så sælger vi de sidste 25 procent af Hanegal. Det her er vigtigere for os end at købe en vingård i Frankrig og sidde derned og nyde vores otium, sagde Ulrich Kern-Hansen til Food Supply i november. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109