23948sdkhjf

Sygdom, politik og engangsudgifter ramte Kelsens småkager hårdt

Småkageproducenten Kelsen Group med base i Nr. Snede går voldsomt tilbage på bundlinjen i det netop offentliggjorte 2019/20-regnskab.

Koncernen, der omfatter datterselskaber i USA, Sydafrika og Hong Kong, endte regnskabsåret med et overskud på 17,7 millioner kroner før skat, hvor der året før stod 130,9 millioner.

Omsætningen dalede fra 1,15 milliarder til knap 957 millioner kroner.

Det nye regnskab omfatter 13 måneder, idet koncernen har omlagt sit regnskabsår. Det er sket i forbindelse med, at den italienske Nutella-milliardær Giovanni Ferrero i september 2019 købte Kelsen af det amerikanske fødevareselskab Campbell Soup.

Engangsudgifter trak 62 millioner ned

Salget til italienerne har i høj grad påvirket koncernresultatet, idet der har været store transaktions- og integrationsomkostninger, konstaterer ledelsen i sin beretning. 

- Nettoeffekten af disse engangsomkostninger udgør i alt 62,4 millioner kroner. Resultatet af den primære drift i resultatopgørelsen ville uden disse omkostninger udgøre 79,9 millioner kroner, hedder det.

Også sygdom og politik har spillet ind på tilbagegangen:

- Omsætningen såvel som årets resultat er desuden kraftigt påvirket af manglende afsætning drevet af nedlukninger og sociale restriktioner som følge af covid-19 særligt på de asiatiske markeder samt duty free-markeder. Herudover er afsætning og resultater negativt påvirket af de politiske uroligheder i Hong Kong, konstaterer ledelsen:

Kelsen Group er en af verdens største producenter af butter cookies og beskæftiger cirka 300 medarbejdere. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094