23948sdkhjf

Danish Crown Foods med bedste top i 18 år

Danish Crown Foods, der indtil september 2019 hed Tulip Food Company, havde i det første år med det nye navn virksomhedens største omsætning siden 2001/02.

Omætningen i regnskabsåret, som sluttede 30. september 2020, blev på 6,2 milliarder kroner. Året før var den 5,5 milliarder.

I regnskabet er der taget højde for, at datterselskabet DK-Foods 1. oktober 2019 blev fusioneret ind i Danish Crown Foods. Tallene er således tilrettet, så de kan sammenlignes.

Driftsresultatet blev mere end fordoblet - det steg fra 62 til 144 millioner kroner. Alligevel er den samlede bundlinje efter skat dykket fra 238 til 99 millioner kroner, hvilket skyldes, at der i det nye regnskab ikke er indtægter fra datterselskaber. Året før bidrog de med godt 200 millioner til bundlinjen.

- Det handler om, at der i nogle udenlandske datterselskaber var noget akkumuleret overskud, som vi tog hjem i 2018/19 - blandt andet fra Tyskland, Frankrig og Italien. Det har vi ikke gjort i 2019/20, forklarer Danish Crown Food-direktør Kasper Lenbroch til Food Supply.

Ifølge ledelsens bermærkninger til regnskabet kan stigningen i nettoomsætningen helt primært henføres til prisinflation i markedet som følge af de stærkt stigende priser på grisekød.

- Den økonomiske udvikling i såvel afsætning, omsætning og driftsindtjening er over det forventede, og årets resultat anses således som værende tilfredsstillende, skriver ledelsen, som også kan konstatere, at egenkapitalen ved årets udgang udgør 1,6 milliarder kroner.

Mere produktion i Vejle

- Regnskabsåret har været turbulent med både stigende og faldende råvarepriser i en sektor, der bl.a. er stærkt påvirket af COVID-19, afrikansk svinepest og et lurende Brexit. Som følge af pandemien har især foodservice- segmentet været under gevaldigt pres, hvilket har smittet negativt af på selskabets afsætning i denne sektor. Omvendt har afsætningen i retail været tilfredsstillende på tværs af markeder, hedder det i ledelsens beretning.

- Udviklingen i salget af konservesprodukter globalt har været positiv, bl.a. på kernemarkeder som UK, Puerto Rico, Panama og Okinawa samt nyere markeder som Philippinerne og Kina. Selskabets konservesfabrik i Vejle har som følge heraf skruet 25 procent op for produktionen gennem etablering af weekendhold. 

- Det danske hjemmemarked er fortsat udfordret af vigende kødforbrug og lav indtjening, men selskabets brands har øget deres markedsandele, og investeringen i disse brands fortsætter ufortrødent i de kommende år, konstaterer ledelsen også.

Danish Crown Foods er blandt Europas største producenter af både bacon og pepperoni – to kategorier, som der ifølge beretningen fortsat arbejdes med at udvikle yderligere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.113