23948sdkhjf

Danish Crowns Slagter Munch øger overskuddet

Corona-pandemien betød, at danskerne sidste år i større omfang end normalt holdt sommerferie herhjemme, og det har en kendt nordjysk slagterforretning nydt godt af.

Årsregnskabet for 2019/20 fra Slagter Munch ApS viser, at på trods af diverse restriktioner har virksomheden øget sit overskud efter skat med 23 procent i forhold til regnskabsåret før.

Det er steget fra 1,15 til 1,42 millioner kroner i virksomheden, der har 23 ansatte.

- Vi har naturligvis kunnet mærke de restriktioner, vi har været underkastet, men den negative virkning herfra er blevet mere end opvejet af, at danskerne i sommer er strømmet til Skagen, og for mange hører et besøg hos Slagter Munch til de seværdigheder, som de opsøger, siger Mike Sauerberg, der er bestyrelsesformand hos Slagter Munch.

Derudover kommer ifølge bestyrelsesformanden den positive virkning af en øget satsning på handel over nettet med forretningens produkter.

- Vi investerede sidste år i at få øget vores nethandel og har også nydt godt af den øgede nethandel generelt og under corona-nedlukningerne, siger han.


Blandt danskerne er Slagter Munch mest kendt for sin butik i Skagen.

Men virksomheden er også leverandør af sine kød- og osteprodukter til andre slagtere og til delikatessebutikker.

- Vi ligger under vores eget navn rundt om i kølediske hos andre slagtere og hos højprofilerede delikatessebutikker i København, fortæller Mike Sauerberg.

Butik er under totalrenovering


Åbning af yderligere fysiske butikker ved siden af den eksisterende i Skagen er der ingen aktuelle planer om.

Men på en måde er der alligevel en ny Slagter Munch-butik på vej.

- Vores butik er lukket i øjeblikket, fordi den er ved at gennemgå en totalrenovering. Medio februar åbner vi en butik, som vil fremstå spritny, siger bestyrelsesformanden.

Slagter Munch har siden januar 2017 været ejet af Danish Crown Foods, det tidligere Tulip, som er en del af Danish Crown-koncernen.

Indtil da var Slagter Munch ejet af familien Munch med slagtermester Jens Munch i spidsen.

Forretningens historie skriver sig tilbage til 1905.

Her åbnede Christian Munch og hans kone Gine en slagterbutik på adressen Sct. Laurentii Vej 1 i Skagen, og her har Slagter Munch lige siden haft sin adresse.

Selv om familien har solgt sin virksomhed, så er det fortsat familien Munch, der driver slagterforretningen, og Marie Munch, der er datter af Jens Munch, er i dag direktør og daglig leder hos Slagter Munch.

- Familien gør det fantastisk og er en del af virksomhedens brand, siger Mike Sauerberg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094