23948sdkhjf

HK Scan giver sig selv fem år til at blive CO2-neutral

Fødevareproducenten HK Scan, der i Danmark driver Rose Poultry-slagterierne i Vinderup og Skovsgaard, har sat et mål om at gøre virksomhedens egen produktion CO2-neutral inden udgangen af 2025.

En ambitiøs klimaplan skal desuden sørge for CO2-neutralitet i hele værdikæden – fra gård til forbruger – senest i 2040 på alle HK Scans hjemmemarkeder; Finland, Sverige, Baltikum og Danmark.

Det oplyser HK Scan i en pressemeddelelse.

Planen inkluderer energiløsninger i produktionen, dyrefoder, markbrug og cirkulær anvendelse af gylle i den primære produktion, fremgår det.

– Vi har fastsat ambitiøse mål, og sammen med vores landbrug og andre samarbejdspartnere vil vi ydmygt, men beslutsomt påbegynde opfyldelsen af dem. Det er vigtigt for os at arbejde langsigtet og skabe permanente og mere klimavenlige driftsmodeller. Samtidig anerkender vi, at dette kun er begyndelsen på vores rejse, og for at opnå vores mål inviterer vi alle vores interessenter med i processen, siger CEO for HK Scan Tero Hemmilä i pressemeddelelsen.

I forvejen har virksomheden siden 2014 reduceret CO2-udledningen i sin egen industriproduktion med mere end 70 procent ved blandt andet at indføre grøn elektricitet fra vedvarende energikilder i produktionen og ved systematisk at forbedre energieffektiviteten, nævner HK Scan.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078