23948sdkhjf

Fødevarebranchens rengøringsfolk bliver skarpere

Med et ny-udviklet kursusforløb vil Teknologisk Institut nu give virksomheder i fødevarebranchen bedre muligheder for at få foretaget den optimale rengøring.

Kurset er målrettet de rengøringsselskaber, der gør rent i branchen, og det handler ikke mindst om at få noget stolthed ind hos rengøringsfolkene, konstaterer seniorkonsulent Gry Carl Terrell fra Teknologisk Instituts Danish Meat Research Institute.

- At gøre rent i en fødevarevirksomhed er utroligt vanskeligt, ikke mindst fordi der er store forskelle fra branche til branche. Der er for eksempel tale om noget helt andet kemi i et bageri end på et slagteri, nævner hun.

Kurset er udviklet i samarbejde med TekniClean, der er en af Danmarks største leverandører  af rengøring til fødevareindustrien.

En flok medarbejdere derfra har allerede haft besøg af Gry Carl Terrell og hendes kollega Anette Granly Koch, der er faglig leder med ansvar for fødevaresikkerhed og også en del af Danish Meat Research Institute.

Klædt på til dialog

På baggrund af erfaringerne fra dét kursus er det nu meningen at rulle tilbuddet ud til alle de virksomheder, der gør rent i fødevarebranchen.

- Kursusforløbet skal øge medarbejdernes viden om mikrobiologi og effekten af forskellige
rengøringsmidler. Med en større viden i bagagen er rengøringsselskabets medarbejdere klædt bedre på til dialogen og samarbejdet med kvalitetsafdelingen i fødevarevirksomhederne, forklarer Anette Granly Koch.

Inden længe kommer TekniCleans kursusdeltagere på besøg på Danish Meat Research Institute, hvor de i instituttets pølsemageri skal arbejde med praktiske øvelser og blive endnu klogere på mikrobiologi og de nyeste muligheder inden for rengørings- og desinfektionsteknologier. 

Også den del af forløbet skal efter planen tilbydes kursets kommende deltagere.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.065