23948sdkhjf

Bager har lavet en kæmpesucces: Sælger Dillermand i lange baner

Egentlig var han en lille smule nervøs, for det er ikke hver dag, en bagerbutik begynder at sælge Dillermand.

Men nervøsiteten er nu væk hos indehaveren af Sevel Bageri i Vestjylland, Jonas Arendt Svensgaard. I stedet kan han notere sig en kæmpestor succes med bageriets helt nye påfund - træstammer, der er inspireret af den ualmindeligt veludrustede DR-figur John Dillermand. Han huserer i et børneprogram med sin flere meter lange rød-hvid-klædte diller.

Natten til mandag fik folkene i Sevel Bageri den idé at lave et meterlangt, rødt-hvidt dillerstykke og skære det over i passende træstammelængder. En video blev tidligt samme morgen lagt op på bageriets Facebook-side for at promovere en konkurrence med halvanden meter Dillermand som præmie.

Og så var succesen nærmest allerede i hus: Da konkurrencen sluttede onsdag morgen, var der cirka 1.300 kommentarer til Facebook-opslaget, og Dillermand-træstammer bliver revet væk i butikken.

- Vi bliver ved

Sevel Bageri har naturligvis i hast gjort produktionen af Dillermand til en fast del af arbejdet. 

- Der kan nok være seks meter på på en plade, og vi har indtil nu lavet 10 plader. Så det er 60 meter Dillermand på to dage, og vi er først lige begyndt. Vi bliver ved, så længe folk vil have det, siger Jonas Arendt Svensgaard til Food Supply.

Han er endnu ikke stødt på nogen, der har været forarget over Dillermand-træstammerne - men indrømmer gerne, at han nok selv var en lille smule forarget, da John Dillermand dukkede op som børneunderholdning på DR.

- Jeg har selv små børn og tænkte "hvad er nu det for noget". Men der er nok nogle grænser, der skal rykkes en gang imellem. Og når DR kan, så kan vi vel også, siger Sevel-bageren.

Umodne og overtrætte

Han tog i Facebook-opslaget et vist forbehold og skrev, at bageriet ikke håber, at nogen bliver stødt.

"Men bagere, der arbejder om natten, kan være meget umodne og overtrætte, og ellers er det jo bare VM-træstammer", hed det i opslaget med henvisning til det igangværende håndbold-VM.

Under alle omstændigheder har succesen medført, at flere Dillermands-videoer er på vej til Sevel Bageris Facebook-side, afslører Jonas Arendt Svensgaard.

- Vi nåede ikke at få lagt en op i forbindelse med Danmarks håndboldkamp mod Congo. Der havde vi ellers planer om at lave et opslag med en lang Dillermand og teksten "vi slog Congo med flere længder".

- Øh ...???

- Jo, det er fordi de i Congo har verdens største gennemsnitlige dillermænd med en længde på 17,3 centimeter eller noget i den stil. Men det var vi for sent ude med, så nu laver vi noget andet, lover den jyske bager.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.097