23948sdkhjf

Nye madvaner blandt danskerne: Særligt usædvanlig kagelyst slår igennem

En ny undersøgelse viser, at coronapandemien har ændret vores madvaner. Blandt andet spiser vi nu mere kage end før - og det kommer de danske bagerforretninger til gode.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Teknologisk Institut står bag undersøgelsen, som viser, at danskerne generelt spiser mere kage efter den første nedlukning i marts sidste år, end de gjorde tidligere. Kvinder har forhøjet kageforbruget lidt mere end mænd, og børnefamilier mere end andre husholdninger.

Den tendens kan mærkes hos landets bagerier.

- Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien. I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke, siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Særligt usædvanligt er det, at den store kagelyst er fortsat ind i januar, hvor mange danskere normalt går mere op i sunde vaner.

Undersøgelsen fra Teknologisk Institut viser, at der bruges mere tid og flere penge på mad, og forbrugerne er gået på jagt efter nye oplevelser via deres fødevareindkøb. 35 procent angiver, at de bruger mere tid på madlavningen, mens kun tre procent bruger mindre tid.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158