23948sdkhjf

Skandaleramt burgerkæde er solgt til DiningSix

Burgerkæden Burger Shack, der fik et særdeles turbulent 2020, er blevet købt af den aarhusianske restaurantkoncern DiningSix.

Det fortæller DiningSix på sin hjemmeside, hvor den nye ejer ikke vil ud med prisen, men oplyser, at der er tale om "et større millionbeløb". 

Burger Shack blev etableret i 2016 og er siden da vokset til at have nu 13 restauranter på landsplan. Sidste år havnede kæden i problemer, da den af Fødevarestyrelsen blev afsløret i en stribe overtrædelser af reglerne - det handlede blandt andet om dårlig behandling af fødevarer og om en stærkt misvisende markedsføring

Men nu går den omdiskuterede burgerkæde mod nye og lysere tider, fastslår DiningSix, der i forvejen står bag blandt andet restaurantkæderne Köd og Basso.

Første gang

Det er første gang i DiningSix' 10 år lange historie, at virksomheden køber et etableret restaurantkoncept frem for at etablere det fra fra bunden. Og det er der ifølge Morten Pedersen, direktør og partner i DiningSix, en særlig grund til

- Vi har længe kigget mod high-end-fastfood-segmentet, og dette er en gylden mulighed for at bygge videre på et stærkt koncept frem for at skulle starte fra nul. Vi kommer til at holde fast i konceptet og de dyder, der har gjort Burger Shack til ét af landets mest populære burgerjoints, men vi kommer til at drive det efter vores model, hvor der er helt styr på alle processer, siger Morten Pedersen på hjemmesiden.

Det fremgår, at han er gået ind i projektet med DiningSix, to investorer udefra og burgerkædens nye administrerende direktør, Christian Juul Tønnesen.  

Sidstnævnte afløser Thomas Lendrell, der knap nok nåede at komme i gang på posten - han tiltrådte først få uger før nytår, da han afløste Lars Hviid, som igen afløste Christoffer No i forbindelse med fødevareskandalerne i sommeren 2020.

Ifølge Jyllands-Posten står DiningSix efter opkøbet med 60 procent af burgeraktierne, mens Christian Juul Tønnesen har 10 procent. De to øvrige investorer er Dion Eriksen, tidligere medejer af optikerkæden Nyt Syn, og Lars-Erik Larsen, tidligere direktør og medejer hos ejendomsselskabet Domis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078