23948sdkhjf

Fødevareområdet i forlig om nye overenskomster

Slagteriarbejdere og medarbejderne i fødevareindustrien har fået en ny overenskomst, som vækker tilfredshed hos både Fødevareforbundet NNF og DI.
14.000 ansatte på slagterierne og i fødevareindustrien har nu fået en ny 2-årig overenskomst.

Det ligger fast, efter to dages intense forhandlinger mellem Fødevareforbundet NNF og DI søndag eftermiddag blev afsluttet med underskrivelsen af to nye overenskomstaftaler.

- Vores medlemmer har hele vejen igennem efterspurgt tryghed, og derfor har det været vigtigt for os at lave nogle overenskomster, der ikke risikere at medvirke til at sende arbejdspladser ud af landet. Den ultimative tryghed består trods alt i at beholde sit job, fastslår Jens Peter Bostrup, topforhandler for Fødevareforbundet NNF.

Han fremhæver især uddannelsesdelen som et fremskridt i overenskomsten.

- Vi har samtidig sikret os, at der er forbedrede muligheder for uddannelse. Det betyder, at vores medlemmer kan bevare og øge deres værdi på arbejdsmarkedet. Det er også med til at skabe tryghed hos den enkelte – både mens de er i job, mens også hvis de risikerer at blive ramt af nedskæringer, forklarer Jens Peter Bostrup.

Vigtigt at forbedre konkurrenceevnen
Også hos DI er man tilfreds med de to nye overenskomster.

- For os har det været helt afgørende at forbedre konkurrenceevnen, og det mener jeg, at de to forlig giver mulighed for, siger chefforhandler for DI, underdirektør Erik Kjærgaard.

Formelt skal overenskomstresultatet sendes til afstemning blandt medlemmerne på de to overenskomstområder samt godkendes af DA før det kan træde i kraft.

Hovedtrækkene i de to nye overenskomster:
• Lønstigning på 1,60 kr. pr. 1. marts 2012 og 1,85 kr. pr. 1 marts 2013.
• Genetillæg stiger med 1,4 % pr. år.
• Mulighed for at opspare selvvalgt uddannelse.
• Ancienniteten ved løn under sygdom sænkes med 3 måneder.

Kilde: DI

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094