23948sdkhjf

Se her, hvor Fødevarestyrelsen vil føre ekstra kontrol

Passer mængden af fedt, kulhydrat og protein med teksten på pakken, når danske fødevareproducenter sælger deres varer?

​Er der styr på industrikøkkenernes nedkøling af fødevarer?

Det er nogle af de forhold, som Fødevarestyrelsen i år vil fokusere på i forbindelse med sine kontrolbesøg.

- I år ser vi blandt andet på, om virksomhederne overholder krav til nedkøling af maden, fordi langsom nedkøling kan give bakterievækst og maveonde hos forbrugerne, siger fødevaredirektør Annelise Fenge fra Fødevarestyrelsen.

Nedkøling af fødevarer bliver én af de kontrolkampagner, som Fødevarestyrelsen gennemfører hos fødevareproducenterne. I andre kampagner kontrollerer Fødevarestyrelsen, om mængden af fedt, sukker og proteiner svarer til deklarationen, om frosne fisk fra Frankrig nu også kommer fra Frankrig, og om forbrugerne kan regne med dyrevelfærdsmærket på kyllingen i køledisken.

Fødevarestyrelsen fører også kontrol med landbrugets produktionsdyr. I år vil de tilsynsførende blandt andet kontrollere, om grise bliver behandlet forsvarligt, hvis de kommer til skade eller er syge. 

Formålet med kontrollerne er færre brud på reglerne, og de tilsynsførende er forberedt til dialog og vejledning om virksomhedernes konkrete udfordringer, påpeger Fødevarestyrelsen.

Styrelsen har i år planlagt at gennemføre kontrolkampagner, der omfatter cirka 7.000 kontrolbesøg.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063