23948sdkhjf

Bryggerier får kompensation for usælgeligt juleøl

Der er ikke længere grund til at græde over spildt julebryg ude på de godt 200 danske bryggerier.

Her er titusindvis af liter julebryg blevet usælgeligt, fordi serveringsstederne var tvunget til at holde coronalukket i det meste af december - men nu kan bryggerierne få del i en forbedret hjælpepakke, der er besluttet af et flertal i Folketinget, konstaterer Bryggeriforeningen med tilfredshed.

Flertallet er enigt om at afsætte en pulje på 35 millioner kroner til kompensation for sæsonbetonede varer, som på grund af restriktionerne ikke kan sælges, før en ny sæson begynder– heriblandt julebryg. Der vil være et loft over kompensation på 200.000 kroner pr. bryggeri.

- For de små danske bryggerier er det en særdeles glædelig nyhed, og vi vil gerne kvittere for, at politikerne har lyttet til os i denne sag. Det er trist for bryggerierne at brænde inde med øl, men godt at de bliver kompenseret for det tabte julesalg, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, i en pressemeddelelse.

Tre ud af fire danske bryggerier har ifølge en undersøgelse fra foreningen fustager, flasker eller dåser med usolgt julebryg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062